Soort Column: TIME - Zeedijk 60

SOORTKILL . 31 May 2019

Soort Column: TIME

Soort Column is een maandelijkse column van Soortkill. Elke keer zal hij zijn gedachten gieten in een soort column. Ditmaal gaat het over THE WHEEL OF TIME.

Stel je zou de tijd stil kunnen leggen. Wat zou er dan gebeuren? vraag ik mezelf af terwijl ik zit te denken aan welk onderwerp ik met deze column aan kan snijden. Ik zit namelijk op de deadline (ja, die hebben we nowadays), denkend over wat the fuck ik nou moet gaan typen. Wat als de tijd stil zou staan? heb ik dan meer tijd om dit out te figuren? Hoe erg zou dat verschillen van wat er nu gebeurt? Tijd is in a way het enige wat er gebeurt terwijl we in between allemaal dingen doen. Iedereen doet dagelijks iets terwijl tijd de boventoon voert, dus wat zou er overblijven als tijd stil zou staan? alles? niks?

 

TIK-TOK

 

Laatste tijd zie ik tijd als waves, en is life een grote oceaan. Tijd zoals we het kennen, met getallen en de wijzer enshit is eigenlijk net als een liniaal onder het leven leggen. Het is erom te meten, te tracken, plannen, organiseren, onderzoeken… al die shit. Maar wat als je die liniaal onder het leven vandaan haalt, staat het dan stil? terwijl ik dit schrijf staat tijd stil, want ik hou me met niets anders bezig dan dit. Nu steek ik tijd hierin, dus is dit de enige tijd die ik heb. Tijd is dus iets wat je “hebt” in a sense. Of misschien wel beter gezegd “waar je gebruik van mag maken”. Want tijd is niet voor altijd. Tijd heeft z’n tijd, en met de tijd vervaagt de tijd tussentijds. Tijd kan je maken, vrijmaken, vrijlaten, bewaken en je kan het zelfs kraken. Sinds vorige week is de tijd op me telefoon 10 minuten vooruit. Door me echt te houden aan die tijd leef ik in m’n denken 10 minuten voor de tijd. Maar leef ik dan daadwerkelijk voor de tijd? Ik duik als het ware in de tijd. Want je kan erop floaten, doorheen zwemmen of een diepe duik nemen. Alles kan met de tijd. It’s on you.

 

TIK-TOK

 

Alleen hebben we niet alle tijd. Want alles heeft een begin en een eind. Net als deze column. En dat einde nadert, net als hoe voor eenieder op deze planeet from the get go het einde de bestemming is. En dan heb je de cyclus doorlopen.

Ik ben laatste tijd gefascineerd door tijd, en ik probeer het zo goed mogelijk te besteden. Goed is relatief, maar in mijn optiek is “goed” iets wat positieve vibraties opwekt, en zich in de koers vindt van je bedoelingen. Ik probeer altijd te ontspannen, en me tijd te nemen voor alles wat ik doe. Nu vind ik dat ik genoeg tijd heb besteed aan deze column, dus hier komt het eind: ga altijd goed om met je tijd, want at some point is het niet meer jouw tijd

 

TIK-TOK

Recent posts

SOORTKILL . 31 May 2019

Soort Column: TIME

Soort Column is een maandelijkse column van Soortkill. Elke keer zal hij zijn gedachten gieten in een soort column. Ditmaal gaat het over THE WHEEL OF TIME.

Stel je zou de tijd stil kunnen leggen. Wat zou er dan gebeuren? vraag ik mezelf af terwijl ik zit te denken aan welk onderwerp ik met deze column aan kan snijden. Ik zit namelijk op de deadline (ja, die hebben we nowadays), denkend over wat the fuck ik nou moet gaan typen. Wat als de tijd stil zou staan? heb ik dan meer tijd om dit out te figuren? Hoe erg zou dat verschillen van wat er nu gebeurt? Tijd is in a way het enige wat er gebeurt terwijl we in between allemaal dingen doen. Iedereen doet dagelijks iets terwijl tijd de boventoon voert, dus wat zou er overblijven als tijd stil zou staan? alles? niks?

 

TIK-TOK

 

Laatste tijd zie ik tijd als waves, en is life een grote oceaan. Tijd zoals we het kennen, met getallen en de wijzer enshit is eigenlijk net als een liniaal onder het leven leggen. Het is erom te meten, te tracken, plannen, organiseren, onderzoeken… al die shit. Maar wat als je die liniaal onder het leven vandaan haalt, staat het dan stil? terwijl ik dit schrijf staat tijd stil, want ik hou me met niets anders bezig dan dit. Nu steek ik tijd hierin, dus is dit de enige tijd die ik heb. Tijd is dus iets wat je “hebt” in a sense. Of misschien wel beter gezegd “waar je gebruik van mag maken”. Want tijd is niet voor altijd. Tijd heeft z’n tijd, en met de tijd vervaagt de tijd tussentijds. Tijd kan je maken, vrijmaken, vrijlaten, bewaken en je kan het zelfs kraken. Sinds vorige week is de tijd op me telefoon 10 minuten vooruit. Door me echt te houden aan die tijd leef ik in m’n denken 10 minuten voor de tijd. Maar leef ik dan daadwerkelijk voor de tijd? Ik duik als het ware in de tijd. Want je kan erop floaten, doorheen zwemmen of een diepe duik nemen. Alles kan met de tijd. It’s on you.

 

TIK-TOK

 

Alleen hebben we niet alle tijd. Want alles heeft een begin en een eind. Net als deze column. En dat einde nadert, net als hoe voor eenieder op deze planeet from the get go het einde de bestemming is. En dan heb je de cyclus doorlopen.

Ik ben laatste tijd gefascineerd door tijd, en ik probeer het zo goed mogelijk te besteden. Goed is relatief, maar in mijn optiek is “goed” iets wat positieve vibraties opwekt, en zich in de koers vindt van je bedoelingen. Ik probeer altijd te ontspannen, en me tijd te nemen voor alles wat ik doe. Nu vind ik dat ik genoeg tijd heb besteed aan deze column, dus hier komt het eind: ga altijd goed om met je tijd, want at some point is het niet meer jouw tijd

 

TIK-TOK

Recent posts

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »