Soort Column: WILL-I-AM - Zeedijk 60

SOORTKILL . 22 March 2019

Soort Column: WILL-I-AM

Soort Column is een maandelijkse column van Soortkill. Elke keer zal hij zijn gedachten gieten in een soort column. Ditmaal gaat het over de "wil", in dit geval z'n eigen wil.

Beste lezer,

Dit is column twee, iets langer dan een maand na de eerste. De eerste column “Zeedijk 360°” ging over mijn bevindingen na het onderzoeken van wat een column daadwerkelijk is. Een van de bedoelingen van een column is dat ‘ie ook echt maandelijks verschijnt, althans de bedoeling van deze column, dus moest ik er weer eens voor gaan zitten om er een te schrijven.

Onderweg naar huis, denkend aan het appje dat ik kreeg omtrent deze maandelijkse verplichting, ging ik bij mezelf na in hoeverre ik dit wel echt wil doen. Ik ben namelijk bezig met een aantal leuke projecten die de nodige tijd vergen, en het schrijven is in mijn leven op het moment niet per se prio. En ja, wie de fuck leest een column op de blog van een kledingzaak. Like most of yall willen gewoon nieuwe outjes, niets meer en niets minder, behalve als het om od gaat. Maar een column? Naja hier is ie dan toch. Maar wat wil ik? Want dat vroeg ik me dus af. Wil is de meest duidelijke raadgever die de koers van die libie bepaald bedacht ik me opeens, en toen stond ik stil bij “wil”. Want soms zeg je dat je iets wilt, maar wat wil je werkelijk? Dat moet je je once in a while afvragen. Wilde ik daadwerkelijk elke maand een column schrijven toen ik dat de wereld in riep na de suggestie die mij werd toegeworpen? Dit deed ik dus, mezelf afvragen en het eerste wat in me opkwam was het woord “consistency”. Alle situaties waarbinnen wil zich bevindt vraagt om continuïteit. Ik wil constant zijn in alles wat ik doe, routineus zijn. Ik wil een stijgende lijn trekken in m’n overal input in ALLE$.

 

En niet alleen ik wil dit. Alles wat jij wilt, wilt ook continuïteit. Je partner wilt ook continuïteit. Eens in de zoveel tijd een goeie wiepie gaat het ‘m niet doen. Drie dagen in de week op tijd op djoenta komen ook niet. Twee keer per maand naar de gym ook niet. Eén column in de drie maanden ook niet. Alles wat zich staande wilt houden in life vraagt om consistency. Life itself vraagt erom. Een plant eens in de zoveel tijd water geven is dan-niet-meer-zo levende bewijs hiervan. Zelf zie ik iedere terugkomende bezigheid in me libie als een plant die water moet. Het begint bij the seed die je begraaft in je gedachtes. “Energie” is het water waarmee je dat zaadje laat groeien om na verloop van tijd en continuïteit eventueel het uit te laten groeien tot een boom. Of een tak? Voor ieder wat wils. In sommige gevallen groeit het uit tot een bos. Kijk naar NIKE bijvoorbeeld. Besef dat dit ooit begon in iemands hoofd. Het idee, een merk als NIKE. BESEF.

 

In mijn optiek is ieder proces hetzelfde. Het idee van NIKE is alleen omvangrijker dan het idee om een column te schrijven. Both are just ideas. Ieder idee vraagt om wil, en de actie die daaruit volgt realiseert het. Om datgeen, en ieder ander ding binnen dit universum te laten groeien moet je consistently erop zijn. Vanaf vandaag zie ik deze column als m’n publiekelijke continuïteitsmeter. Hoelang ga ik het volhouden? We shall see, in the next episode of Soort Column

Recent posts

SOORTKILL . 22 March 2019

Soort Column: WILL-I-AM

Soort Column is een maandelijkse column van Soortkill. Elke keer zal hij zijn gedachten gieten in een soort column. Ditmaal gaat het over de "wil", in dit geval z'n eigen wil.

Beste lezer,

Dit is column twee, iets langer dan een maand na de eerste. De eerste column “Zeedijk 360°” ging over mijn bevindingen na het onderzoeken van wat een column daadwerkelijk is. Een van de bedoelingen van een column is dat ‘ie ook echt maandelijks verschijnt, althans de bedoeling van deze column, dus moest ik er weer eens voor gaan zitten om er een te schrijven.

Onderweg naar huis, denkend aan het appje dat ik kreeg omtrent deze maandelijkse verplichting, ging ik bij mezelf na in hoeverre ik dit wel echt wil doen. Ik ben namelijk bezig met een aantal leuke projecten die de nodige tijd vergen, en het schrijven is in mijn leven op het moment niet per se prio. En ja, wie de fuck leest een column op de blog van een kledingzaak. Like most of yall willen gewoon nieuwe outjes, niets meer en niets minder, behalve als het om od gaat. Maar een column? Naja hier is ie dan toch. Maar wat wil ik? Want dat vroeg ik me dus af. Wil is de meest duidelijke raadgever die de koers van die libie bepaald bedacht ik me opeens, en toen stond ik stil bij “wil”. Want soms zeg je dat je iets wilt, maar wat wil je werkelijk? Dat moet je je once in a while afvragen. Wilde ik daadwerkelijk elke maand een column schrijven toen ik dat de wereld in riep na de suggestie die mij werd toegeworpen? Dit deed ik dus, mezelf afvragen en het eerste wat in me opkwam was het woord “consistency”. Alle situaties waarbinnen wil zich bevindt vraagt om continuïteit. Ik wil constant zijn in alles wat ik doe, routineus zijn. Ik wil een stijgende lijn trekken in m’n overal input in ALLE$.

 

En niet alleen ik wil dit. Alles wat jij wilt, wilt ook continuïteit. Je partner wilt ook continuïteit. Eens in de zoveel tijd een goeie wiepie gaat het ‘m niet doen. Drie dagen in de week op tijd op djoenta komen ook niet. Twee keer per maand naar de gym ook niet. Eén column in de drie maanden ook niet. Alles wat zich staande wilt houden in life vraagt om consistency. Life itself vraagt erom. Een plant eens in de zoveel tijd water geven is dan-niet-meer-zo levende bewijs hiervan. Zelf zie ik iedere terugkomende bezigheid in me libie als een plant die water moet. Het begint bij the seed die je begraaft in je gedachtes. “Energie” is het water waarmee je dat zaadje laat groeien om na verloop van tijd en continuïteit eventueel het uit te laten groeien tot een boom. Of een tak? Voor ieder wat wils. In sommige gevallen groeit het uit tot een bos. Kijk naar NIKE bijvoorbeeld. Besef dat dit ooit begon in iemands hoofd. Het idee, een merk als NIKE. BESEF.

 

In mijn optiek is ieder proces hetzelfde. Het idee van NIKE is alleen omvangrijker dan het idee om een column te schrijven. Both are just ideas. Ieder idee vraagt om wil, en de actie die daaruit volgt realiseert het. Om datgeen, en ieder ander ding binnen dit universum te laten groeien moet je consistently erop zijn. Vanaf vandaag zie ik deze column als m’n publiekelijke continuïteitsmeter. Hoelang ga ik het volhouden? We shall see, in the next episode of Soort Column

Recent posts

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »