News - Een Convo met Noys - Zeedijk 60

MARE DE CAMPOS NETO . 16 October 2018

Een Convo met Noys

Eén keer per maand neemt een merk een rek in de winkel over. Vaak een merk die in de ogen van Zeedijk60 opvalt en meer erkenning voor zijn of haar werk hoort te krijgen.

De maand oktober is van de jongens van het merk Noys. Een kledingmerk opgericht door zeven jongeren uit Amsterdam: Julius, Sam, Jadyn, Enzo, Moos, Jamie en Zeeger. Bij Zeedijk60 zijn de jongens en het merk al bekend. Maar bij vele zou Noys een vraagteken oproepen, daarom ging ik met ze in gesprek.

Het begon allemaal in de zomer met een vriendengroep. Grote ideeën, creativiteit en verveling zorgde voor het ontstaan van Noys. “We wilden gewoon shit maken die wij mooi vonden” - Sam. Alle jongens die meewerken aan Noys zijn jong maar dat houdt niet tegen dat ze niet professioneel zijn. Iedereen heeft een eigen taak en daar moet diegene zich ook aan houden. Noys lijkt in eerste instantie op streetwear, maar het is een mix van drie aspecten. Het is voor en door de jeugd gemaakt, natuurlijk streetwear maar ook een vleugje punk, dat is Noys. “De collectie die nu in Zeedijk60 hangt is een mix van dingen die wij tof vinden gemixt met punk. Bijvoorbeeld het anarchie logo combineren samen met een streepjes T-shirt”.

“Dat we zo jong zijn kan zeker in ons voordeel werken, we hebben een stapje voor op de rest. Maar tegelijkertijd heeft het ook een keerzijde, veel bedrijven nemen ons niet serieus. We hebben al vaak genoeg deals gehad waarbij ze van alles probeerden af te dingen, alsof we er zelf geen verstand van hebben”.  Noys is dan ook gewoon een serieus merk, iedereen die achter Noys staat geeft ook echt alles. “Als ik Noys niet had was ik misschien geslaagd vorig jaar, maar het is mijn passie dus ik wil er al mijn tijd en energie in stoppen” – Julius. Dit is maar het begin van Noys, zo kunnen we hele collecties verwachten die daadwerkelijk ook een verhaal vertellen. Denk dan naast truien en T-Shirts ook aan jassen, broeken, tassen en zoveel meer. “Onze droom is toch echt eigen winkels hebben in binnen-en buitenland. Ook willen we shows in Parijs en samenwerkingen met mensen in het buitenland”.

De collectie ligt vanaf nu tot eind oktober in de Zeedijk60 winkel, is ook te koop op de Zeedijk60 website en is natuurlijk te verkrijgen op hun eigen website.

A blog about

Instore Pop-up

Recent posts

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »